Blog: Succesvolle Sonar-Training met Humminbird Apex 19 voor Seafarm Bemanning

4 maart 2024 Bart van den Boom

Gespecialiseerde Sonar-Training voor Seafarm's Vissersschip KG-8

Op 4 maart 2024 heb ik voor het Zeeuwse bedrijf Seafarm een gespecialiseerde sonar-training gegeven aan de bemanning van het vissersschip KG-8 in de Noordzee. Dit schip, volledig geautomatiseerd voor het vangen van schelpdieren, vertrok vanuit de Nieuwe Haven in Den Helder met aan boord de geavanceerde Humminbird Apex 19.

Vertrek vanuit Nieuwe Haven, Den Helder

De dag begon vroeg in de Nieuwe Haven in Den Helder, waar de bemanning van de KG-8 zich voorbereidde op een dag vol training en verkenning. De Humminbird Apex 19 stond centraal in deze sessie, aangezien dit geavanceerde sonarapparaat hen zal helpen om nieuwe visgebieden te ontdekken en hun vangst te optimaliseren.

De Humminbird Apex 19: Onmisbare Technologie

De Humminbird Apex 19 is een geavanceerd sonarapparaat dat vissers in staat stelt om de onderwateromgeving nauwkeurig in kaart te brengen. Met zijn hoge resolutie en gedetailleerde beeldvorming is het een onmisbaar instrument voor de bemanning van de KG-8, die voornamelijk schelpdieren zoals Ensis directus (scheermessen) vangt in de Noordzee.

Training en Praktische Toepassing

Tijdens de training heb ik de bemanningsleden geleerd hoe ze de Humminbird Apex 19 optimaal kunnen gebruiken. Dit omvatte het afstellen van de sonar voor maximale prestaties, het interpreteren van de verzamelde data en het identificeren van visrijke gebieden. Door middel van praktische oefeningen aan boord raakte de bemanning vertrouwd met de technologie, wat essentieel is voor hun toekomstige visexpedities.

Toekomstige Vooruitzichten

Met de nieuwe vaardigheden en kennis die ze tijdens deze training hebben opgedaan, is de bemanning van de KG-8 nu beter uitgerust om de Noordzee te verkennen en nieuwe visgebieden te identificeren. Dit zal hen helpen om hun vangst te optimaliseren en efficiënter te werken, wat uiteindelijk zal bijdragen aan de groei en duurzaamheid van Seafarm.

Conclusie

De samenwerking met Seafarm en de sonar-training voor de bemanning van de KG-8 was een groot succes. Dankzij de Humminbird Apex 19 kunnen zij nu beter inspelen op de uitdagingen van de moderne visserij en hun vangststrategieën verbeteren.

Ook een training volgen?

Dat kan, meld je aan op mijn contact pagina. En ik neem contact met je op!

Sponsoren en Partners