Blog: Twee Belgische vissers Ontdekken de Kracht van de MinnKota Ulterra en Humminbird Solix

29 januari 2023 Bart van den Boom

De kracht van de MinnKota Ulterra en Humminbird Solix

Enthousiaste Belgische Gasten

Het was een frisse, koude ochtend toen ik twee geweldige mensen uit België mochten verwelkomen voor een intensieve sonartraining. Ondanks een rit van 2,5 tot 3 uur, kwamen ze vol enthousiasme en nieuwsgierigheid aan, klaar om alles te weten te komen over hun indrukwekkende uitrusting aan boord.

De Uitrusting aan Boord

Aan boord hadden ze het indrukwekkende The One Boat Network, uitgerust met de volgende topapparatuur:

  • 2x Humminbird Solix 15 CHIRP MSI+ G3 units: Deze high-end fish finders bieden haarscherpe beelden en uitgebreide mogelijkheden om onderwaterstructuren en vissen te lokaliseren.
  • 1x Humminbird Mega Live Transducer: Voor real-time beelden van de onderwaterwereld, waardoor vissen bijna tot leven komen op het scherm.
  • 1x MinnKota Ulterra iPilot Link-BT Frontroller: Een geavanceerde trolling motor met talloze functies die het vissen gemakkelijker en efficiënter maken.

Diepgaande Features van de MinnKota Ulterra

De MinnKota Ulterra iPilot Link-BT Frontroller is zonder twijfel een van de meest indrukwekkende stukken apparatuur aan boord. Hier zijn enkele van de belangrijkste functies die deze trolling motor zo bijzonder maken:

  1. Auto Stow/Deploy: De Ulterra heeft een automatische stuw- en lanceerfunctie, wat betekent dat je met slechts één druk op de knop de motor in en uit het water kunt halen. Dit bespaart tijd en moeite, vooral in uitdagende omstandigheden.
  2. Power Trim: Met de Power Trim functie kun je de diepte van de motor aanpassen zonder de motor uit het water te halen. Dit is ideaal om snel te reageren op veranderende wateromstandigheden of om obstakels te vermijden.
  3. i-Pilot Link: Deze GPS-gestuurde navigatiesysteem stelt je in staat om routes en visplekken op te slaan en nauwkeurig terug te keren naar die locaties. De i-Pilot Link kan ook communiceren met de Humminbird fish finders voor een naadloze integratie van technologieën.
  4. Spot-Lock: Een van de meest gewaardeerde functies is de Spot-Lock, waarmee de boot automatisch op een specifieke locatie kan worden gehouden, ongeacht de stroming of wind. Dit zorgt ervoor dat je je volledig kunt concentreren op het vissen zonder constant te moeten corrigeren.
  5. Bluetooth Connectiviteit: De Bluetooth-functionaliteit maakt het mogelijk om de motor te bedienen via een smartphone-app, waardoor je nog meer controle hebt over je uitrusting en instellingen kunt aanpassen zonder je plek op de boot te verlaten.

Trainingservaring

Tijdens de training gingen we diep in op de werking en mogelijkheden van deze geavanceerde apparatuur. We begonnen met een uitgebreide uitleg over de Humminbird Solix units en hun CHIRP MSI+ technologie, die zorgt voor superieure beeldkwaliteit en nauwkeurigheid. Daarna volgde een hands-on sessie met de MinnKota Ulterra, waarbij we de verschillende functies demonstreerden en de deelnemers zelf konden ervaren hoe eenvoudig en intuïtief de bediening is.

Conclusie

Het was een zeer geslaagde training en een prachtige gelegenheid om de mogelijkheden van de MinnKota Ulterra en Humminbird Solix te demonstreren. De enthousiaste reacties van onze Belgische gasten maakten het tot een onvergetelijke dag. Ik kijk ernaar uit om nog meer vissers te helpen hun uitrusting optimaal te benutten en hun viservaring naar een hoger niveau te tillen.

Voor meer informatie over sonartraining en mijn diensten, kijk verder op mijn website of neem contact met mij op!

Sponsoren en Partners