Blog: Succesvolle Sonartraining voor HSV Den Helder: Met de Helix MSI G4N en Minnkota Riptide

13 augustus 2023 Bart van den Boom

Sonartraining met HSV Den Helder: De Kracht van de Stand-alone Helix MSI G4N en Minnkota Riptide

Vandaag was een bijzondere dag voor de mannen van HSV Den Helder. Op een zonnige ochtend begaven we ons naar de idyllische trainingslocatie Goudeham Maasbommel voor een uitgebreide sonartraining. De vissersvereniging van Den Helder beschikt over een indrukwekkende boot, uitgerust met een 40 PK Honda motor, waarmee zij regelmatig controles uitvoeren op (vis)vergunningen.

Deze boot is een technologisch hoogstandje. Voorzien van een stand-alone Humminbird Helix 10 MSI G4N en een Minnkota Riptide I-pilot motor, is het een voorbeeld van geavanceerde vistechnologie. Voor kaarten en veilige navigatie hebben we de beschikking over een AutoChart Zero-line en een Navionics-kaart in de SD-slots. Deze combinatie zorgt voor een naadloze navigatie-ervaring en optimale visomstandigheden.

De Humminbird Helix 10 MSI G4N: Het Hart van Onze Sonarervaring

De Humminbird Helix 10 MSI G4N is een essentieel onderdeel van onze visuitrusting. Deze stand-alone unit biedt ongeëvenaarde beeldkwaliteit en nauwkeurigheid, waardoor we de onderwaterwereld gedetailleerd kunnen verkennen. De Mega Side Imaging (MSI) functie stelt ons in staat om heldere beelden van het onderwaterlandschap te verkrijgen, wat cruciaal is voor het opsporen van visplekken en het beoordelen van de bodemstructuur.

De Minnkota Riptide I-pilot: Controle en Precisie

Aan de voorkant van onze boot bevindt zich de Minnkota Riptide I-pilot motor. Deze krachtige en nauwkeurige motor maakt gebruik van geavanceerde technologie om de boot met precisie te besturen, zelfs onder uitdagende omstandigheden. De I-pilot functie zorgt ervoor dat we onze handen vrij hebben voor andere taken, terwijl de motor de boot op de gewenste positie houdt.

Gezellige Ochtend op het Water

De training was niet alleen leerzaam, maar ook ontzettend gezellig. De jongens van HSV Den Helder genoten van het prachtige weer en de mooie omgeving van Goudeham Maasbommel. Er werd veel gelachen en gedeeld over de verschillende technieken en ervaringen. Het was een perfecte mix van leren en ontspannen.

Of je nu een fervent visser bent of geïnteresseerd bent in de nieuwste vistechnologie, bij mij ben je aan het juiste adres!

Neem gerust contact met mij op, voor een training op maat!

Sponsoren en Partners